Рада дітей Полісся об’єднує…

2019-01-23

Ø 11 січня 2019 року у м.Ірпінь відбувся обласний зимовий збір лідерів органів самоврядування дітей та учнівської молоді Київської області «Ми – лідери, за нами – майбутнє!». Організаторами заходу були департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», Ірпінська міська рада, управління освіти і науки

Ірпінської міської ради.

На зустріч завітали 60 лідерів учнівського самоврядування та 46 координаторів. Представниками нашого району були Яценко Влада, учениця 9 класу Радинського НВО, голова Ради дітей Полісся та координатор учнівського самоврядування району Богдан Вікторія. Під час заходу було презентовано найкращі лідерські ініціативи Київщини, проекти, справи, які реалізовані у 2018 році. Також голова Обласної ради дітей Київщини Дімітрій Маламан прозвітував про діяльність ОРДК у своєму відеозверненні. Другою частиною заходу була екскурсія-перформанс центральною площею молодого м.Ірпінь. А також екскурсія до Ірпінського ліцею інноваційних технологій («ІЛІТ»), де лідери області познайомилися із сучасною організацією освітнього процесу у закладі освіти, відчули атмосферу демократизму й толерантності між учнівським колективом та колективом педагогів.

/Files/images/radinka/P90111-100931.jpg

Ø 23 січня 2019 року на базі ОНЗ Красятицьке НВО лідери учнівського самоврядування з'їхались на районний зимовий збір. Метою збору було обговорення плану роботи РДП на ІІ семестр, робота комісій у групах та план роботи педагогів-організаторів.

На зборі були присутні педагоги-організатори, заступники директорів Валентина Миколаївна Білько та Наталія Федорівна Оліфіренко, голови учнівського самоврядування закладів освіти, координатор учнівського самоврядування Вікторія Володимирівна Богдан, директор КЗ ПРР «Поліський РЦПО» Марія Володимирівна Циганенко та методист позашкілля Тетяна Сергіївна Яценко.

Марія Володимирівна привітала всіх учасників, побажала продуктивної роботи під час збору.

Вікторія Володимирівна розповіла про порядок денний заходу, акцентувала увагу лідерів на плані роботи кожної комісії РДП у ІІ семестрі.

Яценко Влада, голова РДП, розповіла учасникам збору про обласний осінній збір лідерів Київщини, який проходив у місті Львові та про обласний зимовий збір, який відбувся в місті Ірпені.

Кожен голова, президент учнівського самоврядування закладів освіти Полісся прозвітували про свою роботу за І семестр у формі презентацій, навіть фільму (Володарське НВО), демонструючи свою активну позицію у розвитку органів учнівського самоврядування, представляючи найкращі проекти, які є важливими для розвитку кожного учнівського колективу.

/Files/images/radinka/IMG-0989ebd23c2b8011e4b56e6ccdd3d0cb-V.jpg

Потім всі учасники розділились на групи. Педагоги-організатори працювали під керівництвом Марії Володимирівни, лідери працювали разом з Вікторією Володимирівною.

Склад лідерів на цьому зборі був повний, були присутні всі члени команди Ради дітей Полісся, а саме: Влада Яценко (Радинське НВО) – голова РДП, Богдана Яковенко (ОНЗ Мар’янівське НВО) – перший заступник голови РДП, Ганна Прибищенко (Луговицьке НВО) – другий заступник голови РДП, Дарина Погребна (Залишанська ФОНЗ) – голова комісії інформації, піару та партнерства, Яна Мухоїд (Вовчківське НВО) – перший заступник голови комісії інформації, Гаращенко Вікторія (Рагівська ФОНЗ) – другий заступник голови інформації, Інна Буряк (Луговицьке НВО) – голова комісії освіти та захисту прав дітей, Руслана Велісейко (ОНЗ Красятицьке НВО) – заступник голови комісії освіти, Богдана Кравченко (Радинське НВО) – голова комісії екології, спорту та здорового способу життя, Андрій Лук’яненко (Вовчківське НВО) – перший заступник голови комісії екології, Костянтин Мурашев (Володарське НВО) – другий заступник голови комісії екології, Бабич Олександра (ОНЗ Красятицьке НВО) – в.о.голови комісії культури, дозвілля та волонтерської діяльності, Анна Корчемна (Максимовицьке НВО) – перший заступник голови комісії культури, Мирослава Попко (ОНЗ Мар’янівське НВО) – другий заступник голови комісії культури.

Розпочалася робота лідерів у комісіях: були створені сторінки кожної комісії РДП в соцмережі Instagram, створено робочу групу у Viber (яка, до речі, активно працює разом усім лідерським складом). Також складено план дій на ІІ семестр. Щотижня на рівні закладів освіти району стартуватиме або челендж, або акція, або флешмоб та ін. під керівництвом кожної із чотирьох комісій РДП з відповідною тематикою. З 28 січня стартує відеочелендж (фоточелендж) «Ми за спорт!» під керівництвом голови комісії екології та спорту Богдани Кравченко. Про проведення даного заходу можна довідатися зі сторінки комісії в Instagram (ekolog_sport) та зі сторінки Рада дітей Полісся у Facebook.

Своєю роботою лідери задоволені, вони згуртувались, розподілили обов’язки у своїх комісіях, обмінялися досвідом і залишили кілька коментарів про цей збір у групі:

Влада Яценко, голова РДП: «Мені дуже сподобалося, що ми відразу з головами комісій знайшли спільну мову. Я дуже рада, що в нас такий дружний і працьовитий колектив. Дуже приємно, що є діти, які не залишаються осторонь і роблять все, щоб їхнє життя було цікаве і наповнене»

Богдана Яковенко, перший заступник голови РДП: «Від збору лідерів у мене безліч вражень та емоцій! Мені подобається атмосфера, ставлення один до одного та цікаві завдання. Велике «дякую» хочеться сказати нашому координатору, пані Вікторії, яка заохочує нас до нових звершень, гуртує та надихає!»

Богдана Кравченко, голова комісії екології та спорту: «Мені дуже подобається працювати у команді лідерів РДП. Вони дуже цікаві та позитивні. Завдяки їм і нашому найкращому координатору, пані Вікторії, я можу збагатити свій досвід і дізнатися багато чого цікаво!»

Андрій Лук’яненко, перший заступник голови комісії екології та спорту: «У мене склалося хороше враження від збору, дуже сподобалося. Радий був всіх побачити і поспілкуватися!»

Вікторія Богдан,

координатор учнівського самоврядування

Кiлькiсть переглядiв: 271

Коментарi